• darkblurbg
  Zwemschool Roos en Piet
  "Plezier maakt zwemles tot een succes''

Volg zwemles in Sint Nicolaasga bij Roos en Piet! 

Woont u Sint Nicolaasga of omstreken? Geef uw kind(eren) dan op voor zwemles bij Zwemschool Roos en Piet! Ons motto is: plezier maakt zwemles tot een succes. Dit betekent dat we er alles aan doen om kinderen een goed gevoel te geven, zodat ze vol vertrouwen in het water kunnen zijn. De groepen voor onze zwemlessen in Sint Nicolaasga zijn niet groot, zodat we ieder kind persoonlijk kunnen begeleiden.

Contact met Roos & Piet

Onze zwemlessen in Sint Nicolaasga en Wijckel 

 • Afzwemmen/ zwemdiploma:
  Ieder diploma heeft duidelijke eisen waaraan een kind moet voldoen. Dit zijn precies de eisen waar wij naartoe werken met uw kind, en wat uw kind tijdens het afzwemmen gaat laten zien. Wij zijn van mening dat deze eisen niet voor niets bedacht zijn. Ze staan voor veiligheid. Ouders rekenen op ons als zwemschool dat wij hun kinderen veilig leren worden in het water. Die verantwoordelijk willen en kunnen wij niet te grabbel gooien door kinderen “zomaar” af te laten zwemmen. Een afzwemfeestje is leuk, maar wel volgens de exacte eisen van het diploma.
 • Zwemmen voor de kleinste kinderen:
  Tijdens de zwemlessen voor de kleintjes laten we baby’s, peuters en kleuters vertrouwd raken met het water. Tijdens deze zwemlessen oefenen we ook met de beginselen van het zwemmen. Dit maakt het dé perfecte voorbereiding op de ABC zwemlessen.
 • Zwemmen vol plezier:
  Naast de zwemlessen organiseren we nog veel meer leuke kinderactiviteiten in ons zwembad in Sint Nicolaasga. Denk aan funzwemmen en zeemeerminzwemmen. Zo maken we zwemmen leuk voor iedereen!

Kwaliteit = veiligheid 

Kwalitatief goed zwemmen is zó ontzettend belangrijk om veilig te kunnen zwemmen. Wij zien het als onze plicht om de kinderen veilig en vertrouwd te leren zwemmen tijdens de zwemlessen in Sint Nicolaasga. Onder kwaliteit verstaan wij een technisch sterke beenslag met goede stuwing, goede uitdrijfmomenten en mooie horizontale ligging.

Kwalitatief goed de zwemslagen aanleren betekent niet altijd dat uw kind er langer over moet doen. Te vroeg drijfmiddelen afnemen, te vroeg met kleren aan zwemmen of starten met drijfpakjes i.p.v. (traditionele) zwemgordels en kurkjes, zorgen allemaal voor disbalans in de zwemhouding/ ligging en een verkeerde techniek die geautomatiseerd wordt. Hierdoor ontstaan schaar- of wreefslagen. Dat moet vervolgens worden afgeleerd. En afleren duurt veel langer dan aanleren. Dus dat willen wij voorkomen.

Wij “hameren” op het inslijpen van de juiste techniek. Uw kind leert dan beter en sneller zwemmen waardoor het zichzelf in binnen- en buitenwater goed kan redden. Natúúrlijk zwemmen bij ons ook kinderen die aanleg hebben voor een wreef- of schaarslag. Bij verreweg de meeste van deze kinderen kunnen we voorkomen dat het daadwerkelijk doorslaat in een onveilige zwemslag. Door rustig en duidelijk met de juiste keuze van drijfmiddelen te blijven oefenen, komt dit bijna altijd goed. Dan is een paar maanden extra zwemmen verstandig om technisch veilig te kunnen zwemmen.

Ga op zwemles in Sint Nicolaasga bij onze zwemschool! 

We willen de communicatie met alle ouders graag zo open mogelijk houden. Dus heeft u nog vragen of wilt u misschien meer informatie over onze zwemlessen in Sint Nicolaasga? Neemt u dan vooral contact met ons op. Wij horen heel graag van u.